A REACH-csel és a CLP-vel kapcsolatos teendőim attól függnek, hogy mit tesz a cégem. A következőkben ilyen beosztásban jelezzük az aktuális teendőket. A pontos részleteket illetően a megfelelő menűpontnál kaphatnak további információt, vagy a Kapcsolatfelvétel alatti személyeknél kérdezhetnek.

Anyagot kémiailag gyártó, azt a természetből vagy hulladékból kinyerő vagy nem közösségi országból tisztán vagy keverékben importáló vállalkozás 1-100 t/év mennyiségben, függetlenül a veszélyességtől, de az anyag nem lehet CMR vagy környezetre veszélyes

Készülnöm kell a 2018-as regisztrációra. Lehet, hogy már kaptam leveleket erről, lehet, hogy nem. Fel kell vennem a kapcsolatot azokkal, akikkel együtt előregisztráltam az anyagot. Ha nem előregisztráltam, mert csak most indult ez a tevékenységem, vagy nem is lehet az anyagot előregisztrálni, mert nem szokásos (bevezetett) anyag, akkor vagy előregisztrálnom kell, vagy azonnali regisztrációs kötelezettségem van.

Veszélyes anyagot importálok tisztán vagy veszélyes keverékben nem közösségi országból

CLP bejelentési kötelezettségem van az Ügynökség felé egy hónapon belül.

Keverő vállalkozás vagyok és forgalomba  hozom a termékemet

Újra kell osztályoznom a terméket a CLP rendeletnek megfelelően 2015. június 1-ig. Ha veszélyesnek bizonyul (figyelem, a régi és ez az új rendszer eltérő, lehet, hogy eddig nem volt veszélyes a termékem de most az lesz!), akkor a CLP-nek megfelelő címkét és az új, 453/2010/EK rendeletnek megfelelő adatlapot kell mellé adnom

Veszélyes anyagot vagy keveréket hozok forgalomba

Anyagok esetén már az új CLP szerinti címkét és osztályozást kell alkalmaznom és az új formátumú adatlapot kell csatolnom az új vevők számára. Keverékeknél még van egy kis időm az áttérésre (2015. június 1), de erre készülni kell idejében. A biztonsági adatlapomnak az új vevők részére meg kell felelnie a 453/2010/EK rendeletnek.